Gulasz drobiowo- warzywny

Smaczne i pożywne danie z piersią kurczaka i dodatkiem warzyw. Wspaniale komponuje się z kaszą kuskus, makaronem oraz ryżem. Wystarczy kilka chwil na przygotowanie pysznego obiadu.

SAM_5528

Składniki

1 podwójna pierś z kurczaka
1 puszka Kukurydzy złocistej z groszkiem firmy Bonduelle
1 mały brokuł
przyprawa do kurczaka
2 łyżki oleju
sól
pieprz
ok. 1 łyżka mąki razowej

SAM_5518

1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawę mieszamy z olejem i marynujemy w niej mięso. Jeżeli mamy dużo czasu możemy wstawić je do lodówki na godzinę.

2. Brokuł gotujemy na parze.

3. Mięso podsmażamy od razu w rozgrzanym garnku. Zalewamy około 800 ml wody. Dodajemy brokuł oraz kukurydzę z groszkiem. Musimy uważać aby nie rozgotować warzyw.

4. Gulasz zagęszczamy mąką razową, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

SAM_5529

Smacznego życzy

bonduelle_61859

3 comments

Dodaj komentarz