Ryba z sezamem smażona na oleju rzepakowym



Pyszna rybka..do ciasta którym obtoczyłam rybkę dodałam trochę ziaren sezamu..ilość sezamu wedle gustu..rybkę smażyłam na oleju rzepakowym, który  jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni..

  • 80 dag filetów z ryby
  • 6  łyżek mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • ziarna sezamu [ dowolna ilość]
  • 1 jajko
  • 0,5 szkl.wody
  • 1 łyżeczki ostrej papryki 
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • olej rzepakowy do smażenia
Filety (świeże lub rozmrożone) osuszyć papierowym ręcznikiem. Wymieszać mąkę z resztą dodatków i obtoczyć w niej kawałki ryby. Smażyć z obu stron na złoty kolor na oleju.



Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.