Szybkie i smaczne danie jednogarnkowe. Dodatek cieciorki sprawia, że jest pożywne i wegetariańskie.
Składniki
1 opakowanie makaronu kokardki
1 puszka cieciorki gotowanej na parze firmy Bonduelle
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
kawałek pora
1 cebula
natka pietruszki
sól
pieprz
1 łyżka oleju
przyprawa Torino włoska firmy Rafex
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
2. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę oraz pora kroimy w cienkie paski.
3. Do garnka wlewamy olej, dodajemy warzywa i podsmażamy przez chwilę. Podlewamy odrobiną wody. Dusimy pod przykryciem przez około 15 minut.
4. Cieciorkę płuczemy, dodajemy do garnka razem z ugotowanym makaronem i poszatkowaną natką pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem i przyprawą włoską. Dusimy jeszcze przez chwilę.
Smacznego życzy
Jak smacznie :>
PolubieniePolubienie
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Aż ślinka cieknie 🙂 takie pyszne 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuję Asiu 🙂
PolubieniePolubienie
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie