Explosion of colors

czyli kolorowy zawrót głowy na węgierską nutę


Czasem z niczego powstaje najlepsze. Pikantna węgierska kiełbaska,  chrupiąca czerwona papryka, maślane oliwki, dopelnione zieloną soczysta pietruszką...pyszności na ciepłe dni..

Składniki na 2+
Czas przygotowania: 15 min całość

Składniki:

  • 1-2 kielbasek węgierskich (ostra, paprykowa)
  • 1 czerwona świeża duża papryka
  • 10 oliwek czarnych
  • pęczek świeżej natki pietruszki
  • 1 papryczka chili czerwona
  • 1 cebulka
  • 1 opakowanie spagetti bezglutenowe
  • Olej z oliwek 2-3 łyżki
  • 1 łyżeczka płatków chili


Rozpoczynamy od nastawienia makaronu, gotujemy ok 10 min al dente. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekaną w duże kawałki (piorka) cebulkę i papryczkę chili. Jeśli makaron nie jest gotowy, odstawiamy.




Do podsmażonej lekko cebulki, dokładamy kiełbaskę. Smażymy ok 1 min. Dokładamy posiekaną w kostkę paprykę czerwoną oraz oliwki przekrojone na pól lub w całości.
Od razu dokładamy ugotowany makaron i mieszamy ok 1 min. Odstawiamy z "ognia" i mieszamy, aż wszystkie składniki się ładnie połączą. Prószymy natką pietruszki i gotowe :)





Smacznego.. eksplozja dla oczu i ust...!

Enjoy!



Comments

Popular Posts