Delikatne i aromatyczne duszone pory, połączone ze schabem i grzybami to przepis na danie proste i niezwykle smaczne.
składniki dla czterech osób
300 g pieczarek
4 łyżki koncentratu pomidorowego
4 łyżki masła
4 łyżki koncentratu pomidorowego
4 łyżki masła
3 łyżki oleju
7-10 łyżek wody
sól, pieprz
7-10 łyżek wody
sól, pieprz
sposób przygotowania
Ładnie wykrojone kotlety, przekładamy do miski, oprószamy pieprzem, solimy i odstawiamy na dwie godziny w chłodnym miejscu.
W tym czasie dokładnie myjemy pory i pieczarki. Warzywa kroimy w cienkie krążki
( tylko białe części) , a grzyby kroimy w plastry.
W tym czasie dokładnie myjemy pory i pieczarki. Warzywa kroimy w cienkie krążki
( tylko białe części) , a grzyby kroimy w plastry.
Na oddzielnej patelni rozgrzewamy dwie łyżki masła i na dużym ogniu przesmażamy pokrojone w plastry pieczarki.
Następnie przesmażone grzyby zdejmujemy z patelni ( dodając je do garnka z porami), dodajemy na patelnię kolejne dwie łyżki masła i przesmażymy z obu strom,na złoty kolor, kotlety ze schabu.
Uduszone mięso, razem z porami nakładamy na talerze i podajemy z ziemniakami, lub innymi ulubionymi dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz