Ciasteczka z krówkami

Maślane ciasteczka z ciągnącymi krówkami, jak dla mnie połączenie dwóch ulubionych składników. Najlepsze są zaraz po upieczeniu, bo juz na drugi dzień krówki twardnieją.

Składniki:
- 60 g masła
- 4 łyżki miodu
- 40 g cukru brązowego
- 225 g mąki pszennej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 11 krówek

Przygotowanie:
Do garnka wrzucamy masło oraz cukier, mieszamy na małym ogniu aż cukier się rozpuści. Odstawiamy do ostygnięcia. Masę przekładamy do miski dodajemy do niej mąkę, proszek do pieczenia oraz miód.Całość mieszamy do uzyskania gładkiego ciasta. Formujemy z nich kulki wielkości orzecha, każdy z nich spłaszczamy i umieszczamy w środku połówkę lub całą krówkę ( wszystko zależy od wielkości). Pieczemy w 180 C przez około 10 minut.

 



Komentarze