Pyszny szybki obiadek, zrobiłam go w 30 minut.

tajskie danie

W osobnym garnku ugotować ziemniaki i  fasolkę do miękkości. Woda musi być osolona. Jak już warzywa będą miękkie to odlać wodę.

Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju, wrzucić kminek, paprykę słodką, posiekaną chilli, posiekany czosnek, potarty imbir. Smażyć około 30 sekund, aż poczujecie zapach przypraw. Wrzucić pokrojone w cienkie plasterki piersi kurze,przekrojone na pół pomidorki, wymieszać. Smażyć, aż mięso straci kolor surowizny. Doprawić  solą. Wlać mleko kokosowe, wymieszać. Wlać sok z cytryny, wrzucić ziemniaki, fasolkę, posiekany szczypiorek z cebulką. W razie potrzeby doprawić do smaku. Gotować około 5 minut, co chwilkę mieszając.

kurczak tikka masala

Na koniec wsypać posiekaną natkę pietruszki i serwować.

Smacznego