Składniki
3 łyżki oleju2 ząbki czosnku
300 g mielonej łopatki wieprzowej
50 ml wody
100 g świeżego imbiru
1 łyżka jasnego sosu sojowego
1 łyżka sosu rybnego
1/2 łyżeczki ciemnego sosu sojowego
2 łyżeczki cukru palmowego
1-2 (w zależności od preferencji smakowych) papryczki chilli
Przygotowanie
Olej rozgrzewamy w woku.
Na rozgrzany olej wrzucamy posiekany czosnek, dodajemy mięso
mielone, dokładnie mieszamy, tak by nie przywarło do dna, rozdrabniamy.
Dolewamy wodę, wrzucamy imbir pokrojony w cienkie paski i
gotujemy do jego miękkości.
Do mięsa wlewamy sosy, wsypujemy cukier.
Papryczki siekamy, dodajemy do całości. Łączymy z mięsem,
podajemy od razu z ulubionymi dodatkami.
Wygląda bardzo smacznie! :)
OdpowiedzUsuń