Bardzo dobry i prosty w wykonaniu farsz do krokietów
może służyć jako dodatek do obiadu pyszna surówka
Składniki
- 0,5 kg kiszonej kapusty
- 0,5 dużej papryki
- 30 dag pieczarki
- sól
- pieprz
- tymianek
- 1 cebula
- 3 łyżki masła
Sposób przygotowania
- 1.
-Kapustę kiszoną wypłukać ugotować i odcedzić na sicie
Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć na maśle dodać pokrojoną w kostkę
paprykę smażyć aż papryka lekko zmięknie
Dodać ugotowaną kapustę kiszoną smażyć do odparowania wody
W drugiej patelni rozpuścić 1 łyżkę masła dać pieczarki pokrojone w plasterki
smażyć do odparowania wody wymieszać z kapustą
Przyprawić solą pieprzem i tymiankiem
Ja mam kapustę kiszoną swojską z marchewką i cebulką jak kapusta
jest bez marchewki można dodać potartą razem z cebulką smażyć 10 minut
potem dodać paprykę itd jak jest w przepisie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz