Przeszukaj blog...

wtorek, 29 grudnia 2015

Tatar wołowy


Opcji na tatar z wołowiny jest tyle ile pomysłów w głowie ludzi, którzy zaczną go przyrządzać :)
Ja podaję przepis na podstawową wersję.

SKŁADNIKI:

300 g polędwicy wołowej
1 średnia cebulka
2 ogórki konserwowe
1 żółtko jajka
kapary
musztarda Dijon (2-3 łyżki)
sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Polędwicę przemielić dwukrotnie w maszynce do mięsa na drobnych okach
Cebulkę i górka kiszonego drobno pokroić
Składniki wraz żółtkiem wymieszać, dodając musztardę, sól oraz pieprz

Gotowe porcje posypać kaparami. Podawać z pieczywem.

SMACZNEGO!!!

Koszt: 20 zł
Ilość: 2 osoby

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz