Ryby i owoce morza z Ernestem Jagodzińskim w Cook Up w Poznań

Wspólnie z Piotrem lubimy uczestniczyć w warsztatach kulinarnych, gdzie pod okiem profesjonalnych szefów kuchni przygotowujemy różne dania! Wreszcie doczekaliśmy się wspaniałego studia kulinarnego niedaleko nas, bo w Poznaniu, Cook Up niedawno otworzyło tam swoja siedzibę. Do tej pory odwiedzaliśmy Cooku Up ale w Warszawie. Ale nareszcie, pierwsze warsztaty w nowym poznańskim studio Cook Up za nami. Dzięki zaproszeniu od pani Anny Wojtuń z Cook Up 31.10.2015 spotkaliśmy się w kameralnym gronie, aby pod okiem szefa kuchni restauracji Cuccina Ernesta Jagodzińskiego przygotować pyszne dania. Pod jego okiem już mieliśmy okazję gotować w jego restauracji, relacja tutaj.
A gwiazdą tegorocznego spotkana były… „Ryby i owoce morza”, oprócz tuńczyka większość z przybyłych nigdy sama nie obrabiała ośmiornicy, krewetek, czy przegrzebków. My z Piotrem nigdy nie przygotowywaliśmy, ani nie jedliśmy dużej ośmiornicy, jedynie jadaliśmy ośmiorniczki baby. Niestety spóźnieni nie mieliśmy okazji przygotować przegrzebków z mango i kolendrą. Reszta dań należała już do nas 😉

Ryby i owoce morza

Ryby i owoce morza z Ernestem Jagodzińskim w Cook Up w Poznań. Potrawy przygotowane warsztatach:

Przegrzebki z mango i kolendrą

przegrzebki

Tuńczyk z ananasem i lubczykiem z komosą ryżową

tuńczyk

Krewetki w cieście kataifii z majonezem wasabi

krewetki

Ośmiornica z chorizo, ziemniakami i zielonym majonezem ze szczypiorku

ośmiornica

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *