I nie mówimy tu o standardowych noodlach z paczki, ale zupa jest niemal równie szybka, a na bank zdrowsza i smaczniejsza. Pomiędzy kolejnymi łyżkami określona przez Haneczkę, jako ostro-kwaśna.
Składniki (4 porcje):
450g mieszanki warzywnej chińskiej (np. Hortex)
1l bulionu drobiowego
3 łyżki dobrego, ciemnego sosu sojowego
sok z ćwiartki cytryny
ćwierć łyżeczki imbiru
pół łyżeczki pieprzu cytrynowego
pół łyżeczki chilli w proszku
1/4 łyżeczki granulowanego czosnku
1 i 1/2 łyżeczki cukru (najlepiej trzcinowego)
szczypta majeranku
2 listki laurowe
Przygotowanie:
Bulion doprowadzamy do wrzenia, dodajemy rozmrożoną mieszankę warzywną. Dolewamy sok z cytryny i sos sojowy. Czekamy aż wszystko się zagotuje.
Dodajemy przyprawy, dokładnie mieszamy i gotujemy kilka minut, aż warzywa będą odpowiednio miękkie, ale najlepiej wciąż chrupiące.
Podajemy z nudlami lub makaronem ryżowym (np. Wstążki TaoTao)
Składniki (4 porcje):
450g mieszanki warzywnej chińskiej (np. Hortex)
1l bulionu drobiowego
3 łyżki dobrego, ciemnego sosu sojowego
sok z ćwiartki cytryny
ćwierć łyżeczki imbiru
pół łyżeczki pieprzu cytrynowego
pół łyżeczki chilli w proszku
1/4 łyżeczki granulowanego czosnku
1 i 1/2 łyżeczki cukru (najlepiej trzcinowego)
szczypta majeranku
2 listki laurowe
Przygotowanie:
Bulion doprowadzamy do wrzenia, dodajemy rozmrożoną mieszankę warzywną. Dolewamy sok z cytryny i sos sojowy. Czekamy aż wszystko się zagotuje.
Dodajemy przyprawy, dokładnie mieszamy i gotujemy kilka minut, aż warzywa będą odpowiednio miękkie, ale najlepiej wciąż chrupiące.
Podajemy z nudlami lub makaronem ryżowym (np. Wstążki TaoTao)
Komentarze
Prześlij komentarz