piątek, 27 listopada 2015

Lukrowany Serniczek

Składniki:
  •  1 op maślanych ciasteczek
  • 100 g masła
  • 1 kg mielonego twarogu
  • szczypta soli
  • 0, 5 kubka oleju
  • 0, 5 kubka mleka
  • 0, 5 kubka cukru
  • 3 jajka
  • 1 op budyniu śmietankowego
lukier:
  • 0, 5 kubka cukru pudru
  • 4 łyżeczki wody
Przygotowanie:
  • ciasteczka blendujemy, dolewamy roztopione masło mieszamy, tak aby masa miała konsystencje mokrego piasku
  • foremkę wykładamy papierem do pieczenia, wysypujemy ciasteczkowy spód
  • piekarnik ustawiamy na termo obieg na temp 180*C
  • żółtka ucieramy z cukrem na białą puszysta masę, dodajemy ser, dolewamy mleko i olej
  • białka ze szczypta soli ubijamy na pianę
  • dosypujemy budyń, delikatnie dokładamy pianę z białek
  • całość przekładamy na ciasteczkowy spód i wstawiamy do piekarnika na ok 40-45 minut
  • po upieczeniu zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia
  • przygotowujemy lukier i polewamy sernik
  • Smacznego!

1 komentarz: