niedziela, 22 listopada 2015

Zupa krem z dyni z nutką chili.

Zupa krem z dyni z nutką chili, na mleku kokosowym - prosta w przygotowaniu, a efekt zachwycający. Delikatna, kremowa, lekko słodkawa i... i wtedy pojawia się chili. 
Co tu dużo pisać, musicie spróbować.








Zupa z dyni z nutą chili.
Składniki na 4 porcje:

średniej wielkości dynia
200 ml mleczka kokosowego
sól, pieprz, chili


Dynię myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i usuwamy pestki. Oczyszczone kawałki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie posypujemy solą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (ok. 190 stopni) na około 25 minut, aż dynia będzie miękka. Po upieczeniu łyżką oddzielamy miąższ od skóry. Przekładamy do wysokiego garnka dolewamy mleko kokosowe. Miksujemy na gładki krem, doprawiamy pieprzem i chili i jeśli jeszcze trzeba to solą. Podgrzewamy. Możemy podawać z grzankami lub solo.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twój komentarz :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...