Płatki ryżowe z dynią i żurawiną

Bardzo smaczna i szybka propozycja na ciepłe śniadanie. Błyskawiczne płatki ryżowe z dodatkiem puree z dyni i suszonej żurawiny, które są proste w przygotowaniu, a ich ciepło długo pozostaje w żołądku. Przynajmniej tak mi się wydawało :)

to

SKŁADNIKI:
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki błyskawicznych płatków ryżowych
  • 1/2 szklanki puree z dyni Hokkaido
  • 1 łyżka cukru brązowego
  • 1/4 szklanka żurawiny suszonej
  • 1/2 łyżeczki cynamonu

Wlać mleko do garnuszka, dodać puree z dyni i cukier. Roztrzepać dokładnie rozprowadzając mleko z dynią i zagotować. W momencie pojawienia się pierwszych bąbelków wsypać żurawinę i płatki ryżowe. Gotować ok 3min przyprawiając cynamonem. Zdjąć z ognia i chwilę odstawić, aż ryż całkowicie wchłonie mleko. Podawać na gorąco. Smacznego :)

to1

Dodaj komentarz

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.