pół kapusty pekińskiej
1 papryka czerwona
3 ogórki gruntowe
1 marchewka
kilka pomidorów koktajlowych
pół pęczka szczypioru
olej
sól,pieprz
sok z cytryny
cukier
zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Kapustę pekińską drobno kroimy, paprykę oczyszczamy, kroimy w cienkie paski, ogórka obieramy, kroimy w pół plastry, marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pomidory kroimy w ćwiartki, szczypiorek drobno siekamy. Warzywa przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej, doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i cukrem, dodajemy zioła, dokładnie mieszamy.
Surówkę najlepiej przyrządzić godzinę przed podaniem aby składniki surówki się przegryzły.

Prosta i pyszna :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:) Pozdrawiam:)
UsuńTrzeba wypróbować
OdpowiedzUsuń