Trufle kokosowe z kaszy jaglanej i białej czekolady.

Słodka propozycja ,której głównym
składnikiem jest kasza jaglana. Mega
pyszne trufle z trzech składników i naprawdę
nie potrzeba im nic więcej .Są doskonałe.

IMG_8915

Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej ,suchej
125 g białej czekolady
wiórki kokosowe,około 100 g
Kaszę ugotować w dwóch szklankach wody
przez 15 minut ,przestudzić .Białą czekoladę
rozpuścić w mikrofalówce i połączyć z ugotowaną
kaszą ,wymieszać dokładnie i odstawić do lodówki
aby masa stężała ,na około 1 godzinę.Następnie
z masy formujemy kuleczki i obtaczamy dokładnie
w wiórkach kokosowych.Smacznego.

Uwaga:
Większość podobnych trufli przewiduje miksowanie
kaszy na gładką masę,dla mnie jednak taka jest
o wiele smaczniejsza.

IMG_8911

IMG_8910

Dodaj komentarz