Drukuj przepis

Przekąska z pomidorków i anchois


Pyszna i prosta przekąska idealna na przyjęcia rodzinne bądź też na zbliżające się Andrzejki czy Sylwestra. Bez żadnych przypraw bo składniki same są zgranymi smakami.



Składniki na 25-30 sztuk :

  • 30 pomidorków koktajlowych
  • 130 gr sera koziego
  • 50 gr anchois (opakowanie)
  • roszponka
Przygotowanie :
Fileciki z anchois odsączyć z oliwy i drobno poszatkować dobrze wymieszać z serkiem.
Z pomidorków odkroić plasterek i wydrążyć używając możliwie małej łyżeczki.
Pomidorki faszerować serkiem z anchois, przybrać listkiem roszponki ew. bazylii.


Ps.: 
Jeśli zdarzą się jakieś ości to bardzo łatwo je można usunąć wystarczy lekko nagiąć filecik i same wychodzą :)

Przekąska z pomidorków koktajlowych anchois i serka koziego anszua

menu imprezowe anchois anszua przystawka kinder bal przyjęcie andrzejkowe sylwestrowe

prosta przekąska na sylwestra andrzejki przyjęcie urodzinowe anchois ser kozi karnawał

przekąska przystawka rybna rybne anchois biedronka blix gazetka przekąski imprezowe tanie szybkie mechanik w kuchni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz