środa, 21 października 2015

Krokiety z "ruskim" farszem

Składniki na naleśniki
  • mleko, 1 szkl
  • woda gazowana, 1 szkl
  • mąka pszenna, 1 i 1/2 szkl
  • jajka, 2 szt
  • sól, szczypta
Składniki na farsz
  • ziemniaki, 1kg
  • ser twaróg, 600g
  • cebula, 1 szt
  • sól, pieprz
  • masło, 1 łyżka
Składniki na panierkę
  • bułka tarta
  • jajka, 2 szt
  • sól, pieprz
Przygotowanie

Składniki na naleśniki miksujemy, smażymy cienkie naleśniki na dużej patelni skropionej olejem.
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy i obieramy. Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle. Ser wraz z ziemniakami mielimy w maszynce, dodajemy cebulkę i mocno doprawiamy.
Nakładamy po dwie łyżki farszu na każdy naleśnik, zwijamy w krokiety. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju z każdej strony.

      

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz