Coś słodkiego na obiad, niekoniecznie dietetycznego. Naleśniki to bardzo uniwersalne danie. Można je jeść dosłownie ze wszystkim. Proponuję przygotować je z farszem serowo- kasztanowym.
Składniki
Ciasto
1,5 szkl mleka
1,5 szkl mąki
2 jajka
szczypta soli
2 łyżeczki cukru waniliowego
olej kokosowy firmy Olejowy Raj
Farsz
200 g twarogu półtłustego
5 upieczonych lub ugotowanych kasztanów
3 łyżki śmietany 18%
2-3 łyżki miodu lub cukru
1 łyżeczka ekstraktu migdałowego
1. Do mleka dodajemy jajka, sól i cukier, stopniowo dosypujemy mąkę. Ciasto nie powinno być za gęste. Rozgrzaną patelnię smarujemy odrobiną oleju kokosowego za każdym razem.
2. Smażymy cienkie naleśniki. Kasztany kroimy na bardzo małe kawałki. Twaróg miksujemy ze śmietaną, miodem lub cukrem. Dodajemy do niego kasztany i ekstrakt migdałowy.
3. Konsystencja nie może być rzadka. Na każdy naleśnik nakładamy łyżkę farszu i zawijamy go w rulon.
Smacznego życzy
[…] https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/11/04/nalesniki-z-serowo-kasztanowym-farszem/ […]
PolubieniePolubienie