Bardzo dobre danie, idealne na imprezy, przyjęcia urodzinowe. krewetki są coraz bardziej popularne w naszym kraju. Bardzo się z tego cieszę, ponieważ ja je uwielbiam

naleśniki faszerowane

Naleśniki – wszystkie składniki wymieszać dokładnie za pomocą miksera. Odrobinkę oleju rozgrzać na patelni, następnie smażyć naleśniki, powinny być cienkie płaty naleśnikowe. Przykryć, żeby nie ostygły.

grillowane krewetki

Jeśli użyjecie zamrożonych krewetek to musicie je zalać wrzątkiem na kilka sekund, aż lekko zrobią się różowe, następnie odcedzić dokładnie. Mocno rozgrzać patelnię dodać oliwę o smaku czosnkowym. Najpierw na patelni obsmażyć ser, aż lekko się przypiecze. Następnie dodać pokrojone na mniejsze kawałki krewetki ( zostawić kilka całych do dekoracji), chilli posiekaną, ząbki czosnku. Skropić wszystko sokiem z cytryny i lekko doprawić solą. Smażyć mieszając minutę. Zdjąć z patelni obsypać natką pietruszki.

krewetki w naleśniku

Na ciepły naleśnik nałożyć ciepły farsz, skropić słodko kwaśnym sosem chilli, dodać liście rukoli lub innej sałaty. Złożyć dwa równoległe boki do siebie, następnie to samo zrobić z pozostałymi. Odwrócić, tak żeby strona gdzie naleśnik jest złożony była pod spodem. U góry naciąć duże X i obłożyć całymi krewetkami i listkami rukoli.

krewetki

Wstawić koperty naleśnikowe do nagrzanego piekarnika do maximum i piec około 5 minut, żeby lekko się przypiekły. Najlepiej jak macie opcje grill.

Na talerz wyłożyć sałatę, położyć podpieczoną kopertę,polać sosem chilli lub innym ulubionym. Sos czosnkowy byłby super również. Serwować. to było pyszne.