Składniki:
- duża pierś kurczaka pokrojona w kostkę
- 750 g mrożonej chińszczyzny
- mały słoiczek koncentratu pomidorowego
- łyżeczka papryki słodkiej
- 3/4 łyżeczki papryki ostrej
- pół łyżeczki czosnku granulowanego
- szczypta imbiru
- szczypta cynamonu
- szczypta curry
- odrobina zielonej pasty curry (można pominąć)
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- Pierś kurczaka obsmażyłam na mocno rozgrzanym oleju, a gdy się zezłociła dodałam wszystkie przyprawy i jeszcze chwilę smażyłam.
- Do kurczaka dodałam mrożone warzywa. Dusiłam pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 15-20 minut, co jakiś czas mieszając.
- Do warzyw dodałam koncentrat pomidorowy i ok. 6 łyżek wody. Całość wymieszałam i dusiłam jeszcze przez 2 minuty.
- Podawałam z ryżem brązowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz