Składniki (porcja dla 2 osób):
- opakowanie ulubionego mixu sałat (lub porwana na kawałki sałata lodowa)
- 100 g sera z niebieską pleśnią pokruszonego na kawałki
- pół wyfiletowanej pomarańczy
- pestki z połowy granatu
- 6 łyżek kiełków rzodkiewki
- 4 łyżki prażonych pestek słonecznika
- sok z połowy pomarańczy
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- łyżeczka musztardy
- szczypta soli i pieprzu
- Umytą sałatę ułożyłam na talerzach.
- Dodałam pokrojoną na kawałki pomarańczę, pokruszony ser, kiełki i nasiona granatu. Posypałam pestkami słonecznika.
- Przygotowałam sos: sok z pomarańczy wymieszałam z oliwą i musztardą, doprawiłam solą i pieprzem.
- Chwilę przed podaniem polałam sałatę przygotowanym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz