środa, 26 sierpnia 2015

Najszybsze "spaghetti" na świecie

Najszybsze "spaghetti" na świecie





Mama przygotowywała je mi i bratu jeszcze w czasach dzieciństwa, kiedy kuchnia włoska nie była znana w Polsce, a nam zostało makaronu od zupy (obojętnie jakiego)

Składniki:
makaron (obojętnie jaki, można wykorzystać taki, który został od zupy)
koncentrat pomidorowy
1 cebula
olej/oliwa
sól, pieprz

Wykonanie:
Na rozgrzanym oleju/oliwie zeszklić cebulę, kiedy jest szklista, dodać kilka łyżeczek koncentratu pomidorowego, posolić i całość zagrzać mieszając. Następnie dodać makaron i całość podsmażyć, mieszając tak, aby koncentrat i cebulka połączyły się z makaronem. Doprawić solą i pieprzem....



Boskie, nadaje się zarówno na śniadanie, jak i kolację albo obiad :D i uwierzcie mi - jest niesamowicie pyszne....

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz