- 70 dkg mięsa wieprzowego
- 1- 2 marchewki
- 1 cebula
- 1-2 pomidory
- 2 łyżki oliwy
- czosnek
- sól, pieprz
- majeranek
- ziele angielskie, listek laurowy
- śmietana
- koper
Mięso i cebulę pokroić w kostkę .Do misy mulicookera urządzenia wlać oliwę, dodać cebulę i mięso.Ustawić program FRY na 7 minut.Smażyć mieszając od czasu do czasu.Dodać pomidory i marchewkę pokrojoną w kostkę oraz wszystkie pozostałe składniki i wymieszać.Wybrać program STEW i czas 1 godz. Zamknąć pokrywę , pod koniec dodać koperek i śmietanę.
Ten gulasz wygląda bosko :)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńJak zwykle prosto a przy tym ciekawie i smacznie :)
OdpowiedzUsuńAniu, u mnie jak zwykle prosto , bo nie ma czasu na skomplikowane potrawy...ja czasem sama sobie się dziwię jak ja to ogarniam..[chodzi mi o blog].
Usuń