
Najlepsza i Najprostsza Domowa Kremówka - Składniki:
2 arkusze gotowego ciasta francuskiego (domowego lub "kupnego")(po ok. 250 g)
Masa Budyniowa:
1000 ml mleka
2 budynie waniliowe
2 łyżki mąki ziemniaczanej

2 żółtka
250 g miękkiego masła
cukier waniliowy
cukier puder (do oprószenia całości)
Najlepsza i Najprostsza Domowa Kremówka - Sposób przygotowania:
Blaszkę o rozmiarze ok. 20 x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto francuskie dopasowujemy do rozmiaru naszej formy i nakłuwamy widelcem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut do uzyskania złotego koloru.Ważne aby podczas pieczenia regularnie nakłuwać ciasto w miejscach gdzie powstają wypukłości. Ma ono być chrupiące, wypieczone, ale płaskie. W ten sam sposób postępujemy z drugim arkuszem ciasta.

ok. 750 ml mleka zagotowujemy z cukrem.
W pozostałych 250 ml mleka rozprowadzamy żółtka, proszek budyniowy, mąkę ziemniaczaną i dokładnie mieszamy do pozbycia się ewentualnych grudek (można to zrobić za pomocą miksera). Następnie powstałą "mieszankę" wlewamy do gotującego się mleka i energicznie mieszamy do momentu powstania budyniu.

Masło ubijamy na białą, puszystą masę. Następnie cały czas miksując partiami dodajemy przygotowaną masę budyniową.
Jeden z blatów francuskich umieszczamy w formie wysmarowanej masłem i wykładamy krem, a następnie przykrywamy drugim płatem ciasta francuskiego (nakłuwaną stroną do spodu). Całość posypujemy cukrem pudrem. Chłodzimy w lodówce minimum godzinę.
Kremówki możemy podać z ubitą śmietaną.