sobota, 18 lipca 2015

Owsianka z jabłkiem, nektaryną i orzechami

Owsianka z jabłkiem, nektaryną i orzechami



Składniki:
- 100g płatków owsianych bio
- 1 jabłko (ja użyłam jonagored)
- 1 dojrzała, miękka nektaryna
- 1 łyżeczka suszonej żurawiny
- 3 suszone daktyle
- 1 łyżeczka miodu
- 4 połówki orzechów pecan
¼ łyżeczki cynamonu
- sól himalajska


Wykonanie:


- W garnku zagotować szklankę wody, wsypać płatki i sól; gotować na małym ogniu 10 minut (w razie potrzeby dodać więcej wody)
- Gdy płatki wchłoną prawie całą wodę wrzucić żurawinę, posiekane daktyle i pokruszone orzechy pecan; gotować do wchłonięcia całej wody
- Jabłko pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę
- Z nektarynki usunąć pestkę, pokroić w kostkę
- Dodać owoce, wymieszać, trzymać na ciepłym palniku przez minutę
- Dodać miód, wymieszać i przełożyć do miski. Gotowe :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz