sobota, 18 lipca 2015

Jaglanka z truskawkami i daktylami

Jaglanka z truskawkami i daktylami

Składniki:

- 100g kaszy jaglanej                                   - ¼ łyżeczki cynamonu
- 150g truskawek                                     - sól himalajska
- 6 suszonych daktyli
- 1 łyżeczka miodu
- 4 połówki orzechów pecan



Wykonanie:



- Kaszę przepłukać na drobnym sitku pod bieżącą wodą
- W garnku zagotować szklankę wody, wsypać kaszę i sól; gotować na małym ogniu przez 15 minut (w razie potrzeby dodać więcej wody)- Truskawki umyć i pokroić na połówki
- Pod koniec  dodać posiekane daktyle, truskawki, kawałki orzechów pecan i cynamon
- Gotować przez kolejną minutę
- Do owsianki dodać miód, wymieszać, przełożyć do miski. Gotowe J

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz