Tak mnie wieczorem naszło na coś w stylu batonika/ czegoś słodkiego. Wzięłam więc co miałam, pomieszałam i oto są super czekokulki! :)
Składniki:
3/4 gorzkiej czekolady 70 %
około 10 ml oleju kokosowego
około 10 ml mleka sojowego
miód/syrop z agawy do smaku
wiórki kokosowe - tyle żeby powstała gęsta masa
Przygotowanie:
- Do rondelka wlej mleko, olej kokosowy, miód, dodaj kostki czekolady, rozpuść wszystko w kąpieli wodnej
- Gdy się rozpuści dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj (ma powstać dość gęsta masa)
- Przestudź
- Formuj kulki i obtocz je w wiórkach kokosowych
- Przed zjedzeniem trzeba schłodzić w lodówce - maja wtedy przyjemną, batonikową konsystencję
rewelacyjna porpozycja :) i jak elegancko wyglądają.... :)
OdpowiedzUsuń