września 20, 2012

Dziś obiad w stylu orientalnym.



INDYK  Z RODZYNKAMI:

około 350 dag udźca z indyka bez kości
por
garść rodzynek
pół puszki pomidorów
sezam
pieprz, sól

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano na oleju.
Pora pokroić, dodać do mięsa, podsmażyć chwilę. Uzupełnić wodą i dusić. Po odparowaniu dodać pomidory i dalej dusić.
Rodzynki zalać wrzątkiem na 5 min., odcedzić - dodać do mięsa.
Wsypać łyżkę sezamu, doprawić solą i pieprzem.

Podawać z ryżem, ja ugotowałam ryż SONKO basmati z dzikim



Trochę o ryżu...

Ryż SONKO basmati z dzikim to doskonałe połączenie szlachetnych, śnieżnobiałych ziaren ryżu basmati z egzotycznymi, czarnymi ziarnami ryżu dzikiego. Ryż basmati z dzikim jest produktem bezglutenowym i stanowi atrakcyjny dodatek do wykwintnych potraw.

Opakowanie zawiera 4 saszetki ryżu, każda po 100g, co daje 8 porcji ryżu

Czas gotowania: 12 minut

Wartość odżywcza w 100g: 1575kJ/371 kcal

MOJA OPINIA:
Ryż bardzo smaczny. Nie klei się po ugotowaniu.
Świetnie sprawdza się zarówno do dań codziennych, jak i tych bardziej odświętnych i efektownych.
Warto po niego sięgnąć.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo