poniedziałek, 3 listopada 2014

Roladki z szynki z pomidorem i mozzarellą

Idealne dla tych ,którzy kochają roladki w różnej postaci. Tym razem postanowiłem zrobić farsz z sera tartego mozzarella do pizzy i zapiekanek z pomidorem.













Składniki

  • 4 kotlety z szynki wieprzowej
  • 100 g sera tartego mozzarella do pizzy i zapiekanek
  • pomidor
  • mąka
  • sól ,pieprz
  • olej do smażenia
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • liść laurowy
  • ziele angielskie

    Przygotowanie

    Mięso z szynki rozbijamy ,oprószamy solą i pieprzem ,zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 min. W tym czasie pomidora sparzamy ,usuwamy skórkę i gniazda nasienne i kroimy w paski. Pokrojonego pomidora dodajemy do sera i ze sobą łączymy. Rozbitą szynkę wyjmujemy z lodówki. Na każdy kawałek wykładamy łyżkę farszu ,kawałek zawijamy ,następnie zwijamy boki do środka i zwijamy dalej. Roladki obwiązujemy nitką ,obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju. Następnie zalewamy je bulionem dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i dusimy pod przykryciem około 30 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz