Co tam, że mamy astronomiczną zimę. W zasadzie to czuć już wiosnę. A po wiośnie zaraz jest lato- a jak lato to pyszne owocowe sorbety :D Poza tym na owocowe sorbety każda pora jest dobra hihi :) Ten twór jest bardziej kremowy niż tradycyjny sorbet bo jest na mleku, a konkretnie na mleku migdałowym, które nadaje całości bardzo ciekawego smaku i delikatności, a przy tym wciąż pozostaje zdrowy i niskokaloryczny. Pycha!
SKŁADNIKI (2 porcje)
- 1/2 szklanki mrożonych malin
- 1/2 szklanki mrożónych truskawek
- 1/2 szklanki mleka migdałowego
- 1 łyżeczka ksylitolu
- 1 łyżka soku z limonki (opcjonalnie)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę.
- Przekładamy do pucharków i zajadamy.
- Lodów nie mrozimy, tylko konsumujemy od razu. W czasie miksowania owoce się lekko rozmrażają i lepiej nie mrozić ich kolejny raz. Ale bez obaw, lody na pewno się nie zmarnują :)
Smacznego! :)
Delikatny, truskawkowy deser, mmmm :-)
OdpowiedzUsuńto ja poproszę :D
OdpowiedzUsuńczęstuj się dowoli :D
Usuńjakie pyszności, uwielbiam takie sorbety/szejki! :)
OdpowiedzUsuńJa tez je kocham :D u mnie to jeden z głównych składników codziennej diety, prawie codziennie je jem/pije na drugie śniadanie albo podwieczorek :)
Usuń