Papryka faszerowana kuskusem

Zazwyczaj jadłam paprykę faszerowaną mięsem mielonym. Tym razem jednak zdecydowałam się na ukochany przeze mnie ostatnio kuskus. Połączenie jest lekkie i smaczne.

Składniki:

6 średnich papryk
opakowanie kaszy kuskus
8 pomidorków koktajlowych
pół pęczka natki pietruszki
4 ogórki konserwowe
sól, pieprz
pół łyżeczki chilli
30 dag żółtego sera

Wykonanie:
Kuskus zalać wrzątkiem trochę powyżej poziomu kaszy.
Odstawić pod przykryciem na 5 minut.
Pomidory pokroić w ćwiartki, ogórki w kostkę, natkę
posiekać, dodać sól, pieprz i chili. Dodać do kaszy i wymieszać.
Papryki przekroić na połowy, oczyścić z gniazd nasiennych,
napełnić farszem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posypać startym żółtym
serem. 
Piec w nagrzanym do 200 st.C piekarniku przez 25 minut. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
4 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Elficzna
11 lat temu

fajny pomysł 🙂 na pewno było pysznie

whiness
11 lat temu

Nigdy nie faszerowałam papryki tą kaszą. Dobry pomysł 🙂

Maja Skorupska
11 lat temu

uwielbiam kuskus, a jako nadzienie, szczególnie w papryce musi być świetny, na to nie wpadłam!

brzuszkiłakomczuszki
11 lat temu

ostatnio chodzi za mną papryka faszerowana – spróbuję!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x