Dorsz w pergaminie z ryżem i słodką marchewką

Ostatnio do akcji na Durszlaku podchodzę zbyt… nieobowiązkowo. Chciałam wyrobić się do zakończenia akcji konkursowej z wykorzystanie papirusu Winiary i oczywiście nie zdążyłam. Ale dzięki temu wyczarowałam coś ciekawego na kolację: ryba, ryż i marchewka. 

Składniki:
[dla 2 osób]

2 filety dorsza lub innej białej ryby
dwa pergaminy z „Winiary pomysł na…Papirus soczysta pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami”
woreczek ryżu (u mnie z warzywami)
kilkanaście małych marchewek 
łyżka masła
łyżka cukru pudru

Wykonanie:

Filet opłukać i osuszyć. Pokroić na 4 części. Po dwa kawałki włożyć do każdego pergaminu i smażyć wg przepisu na opakowaniu. 
Ryż ugotować i podzielić woreczek na pół. Za pomocą filiżanki lub szklanki ukształtować ryż na talerzu.
Marchewki ugotować na parze, a następnie umieścić na patelni z rozpuszczonym masłem. Dodać cukier puder i podgrzać. Jeśli ktoś lubi bardziej słodkie marchewki może dodać więcej cukru. 
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Urszula - Proste potrawy

Musi być pycha:)
uwielbiam ryby.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x