Poszukiwałam czegoś cytrynowego i na szybko. Trafiłam na przepis Kulinarnej Piniaty. Nieskomplikowane, szybkie i cytrynowe, więc ni dałam się długo namawiać i zrobiłam.
Składniki:
kostka margaryny
1 szklanka cukru
3 jajka
1 opakowanie budyniu śmietankowego
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
sok i skórka starta z cytryny
Wykonanie:
Margarynę utrzeć w misie robota z cukrem. Stopniowo dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Gdy masa będzie gładka, dodać budyń, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i sok oraz skórkę z cytryny.
Masę przełożyć do keksówki wysmarowanej margaryną i obsypaną bułką tartą. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 st.C lub do momentu „suchego patyczka”. U mnie było to około 50 minut.
Ciasto posypać cukrem pudrem.
Jestem fanką tego wypieku 🙂
nie spodziewalabym sie, ze takie przepyszne !!!!!!!!