poniedziałek, 13 października 2014

Rydze na maśle


Całkiem niedawno poznałam smak rydza.
Muszę przyznać, że bardzo mi odpowiada.
Propozycja, którą proponuję dziś może być doskonałą bazą do jajecznicy czy sosu, czy farszu do tarty.
Ja zrobiłam z nich jajecznicę :)

4 dorodne rydze
1 cebula
1-2 łyżki masła ( zależy kto ile lubi ;) )
sól
świeżo zmielony pieprz.

Cebulę pokroić w plasterki i zeszklić na maśle.
Grzyby oczyścić, pokroić w mniejsze kawałki i dodać do cebuli.
Podsmażać kilka minut, ale tak aby nie straciły zbyt swojej chrupkości.
Jeśli ma być jajecznica dodać jajka :) 
Jeśli nie..... To już zależy od fantazji gotującego.

Zapraszam do rydza !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszelkie komentarze i sugestie mile widziane :)