Ulubione danie mojego męża w trochę innej odsłonie
Papryka faszerowana mięsem mielonym z groszkiem i jajkiem
SKŁADNIKI:
2 duże czerwone papryki
500 g mięsa mielonego
1 cebula
0,5 puszki zielonego groszku
2 jajka
sól, pieprz, czosnek, papryka chilli
Pokrojoną w kosteczkę cebulę
zeszklić na oleju, dodać czosnek a po chwili mięso mielone. Usmażyć
mięsko i dodać zielony groszek. Na koniec przyprawić według uznania. Przygotowane papryki umieszczamy w naczyniu. Faszerujemy aż po brzegi jedną z połówek, a w drugiej pozostawiamy miejsce na jajko.
Przykrywamy folia aluminiową i w
stawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30 min, następnie do 2 połówek wbijamy po jajku. Pieczemy kolejne 10-15 minut, tak by jajko się ścięło.
Papryki można podać oprószone parmezanem
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz