
Uwielbiōm żeberka… a jak ône sie tak jeszcze pryndzyj poduszōm we gorku ze jakim fajnym dodatkym i niyskorzyj zapiekymy je ze leko słodkōm glazurōm, to bydōm sie nōm same cisnōńć1 do gymby
2 kg żeberek- tak, aby na dwa obiady stykło
1 piwo- mogecie sprōbować wersja ze jasnym i ciymnym piwym
pŏra2 ziorek ziela angelskego
pŏra ziorek owocōw jałowca
trocha kminku
pŏra liści bobkowych3
sōl i pieprz
łeżka kechupu
łeżka miodu
łeżka dżymu ze moreli- choć jŏ żech sam mioł a’ la dżym, kery mi łostoł po rychtowaniu nŏlywki ze moreli
Pokrejcie żeberka na mańsze kōnski4, wciepcie do gorka, wlyjcie piwo, dolyjcie wody (żeby miyso bōło przikryte), wciepcie5 prziprawy i niech sie to podusi na małym ôgniu tak aby ze dwie godziny.
Włōnczcie bratruła6 na 200 stopni, wyciōngcie miyso i wymiyszjecie we jaki misce kechup, miōd i dżym (glazura). Niyskorzyj poukłŏdejcie na blasze żeberka, posmarujcie glazurōm i wrojście to wszyjsko do nagrzōnyj bratruły na 30 minut. A potyn już yno smacznego
PS Ze wywaru mogecie sie na drugi dziyń narychtować7 zupa abo dejcie go do krauzy i łostŏwcie to na jaki inkszy dziyń
1pchać
2kilka
3laurowych
4kawałki
5wrzućcie
6piekarnik
7przygotować
Dodaj komentarz