Składniki:
- cały dorsz (świeży nie mrożony i nie filety)
- 1 mała cebula biała, pokrojona w kostkę
- 3 ząbki wyciśniętego czosnku
- 3 łyżki kuminu
- sok wyciśnięty z 2 cytryn
- masło i kostka rosołowa np. drobiowa lub rybna
Przygotowanie:

Najpierw przygotowujemy marynatę z soku z cytryny, kuminu i czosnku.
Marynujemy rybę po wierzchu i w środku i odstawiamy do lodówki na parę godzin.
Następnie przygotowujemy farsz z 2 łyżek masła, cebuli i kostki rosołowej. Na roztopione masło wrzucamy cebulę i kostkę rosołową i smażymy na wolnym ogniu.

Wyciągamy rybę z lodówki i faszerujemy środek ryby.
Wkładamy do piekarnika na 180 C na ok. godzinę. Pamiętajmy aby przełożyć rybę w trakcie smażenia.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz