🧀🍗 Pałki z kurczaka w serowej panierce 🍗🧀

 Składniki:

  1. Pałki z kurczaka 8 sztuk
  2. Sól łyżeczka
  3. Pieprz 1/3 łyżeczki
  4. Oregano łyżeczka
  5. Papryka słodka łyżeczka
  6. Papryka ostra 1/2 łyżeczki
  7. Czosnek 5 ząbków
  8. Olej 5 łyżek
  9. Bułka tarta 1/2 szklanki
  10. Ser twardy 50g  ( u mnie grana padano)
Przygotowanie:

Mięso przełożyć do miski, dodać sól, pieprz oregano, paprykę słodką i ostrą. Kolejno dodać olej
i przeciśnięty przez praskę czosnek. 

Mięso natrzeć dokładnie w przyprawach. Mięso możemy zapiekać od razu lub wstawić do lodówki, aby pałki mogły lepiej przejść smakiem przypraw.

Ser zetrzeć na tarce i wymieszać z bułką tarta. Pałki z kurczaka obtoczyć w przygotowanej panierce. Odłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.


Wkładamy do nagrzanego piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Pieczemy góra dół bez termo obiegu ok. 50 minut w zależności od wielkości mięsa. Smacznego!

Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:


Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:






Komentarze