Składniki:
- Pałki z kurczaka 8 sztuk
- Sól łyżeczka
- Pieprz 1/3 łyżeczki
- Oregano łyżeczka
- Papryka słodka łyżeczka
- Papryka ostra 1/2 łyżeczki
- Czosnek 5 ząbków
- Olej 5 łyżek
- Bułka tarta 1/2 szklanki
- Ser twardy 50g ( u mnie grana padano)
Przygotowanie:
Mięso przełożyć do miski, dodać sól, pieprz oregano, paprykę słodką i ostrą. Kolejno dodać olej
i przeciśnięty przez praskę czosnek.
i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Mięso natrzeć dokładnie w przyprawach. Mięso możemy zapiekać od razu lub wstawić do lodówki, aby pałki mogły lepiej przejść smakiem przypraw.
Ser zetrzeć na tarce i wymieszać z bułką tarta. Pałki z kurczaka obtoczyć w przygotowanej panierce. Odłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Pieczemy góra dół bez termo obiegu ok. 50 minut w zależności od wielkości mięsa. Smacznego!
Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy:
Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału:
Komentarze
Prześlij komentarz