Pyszny kurczak- fileciki z kurczaka- zapiekane ze śliwkami suszonymi. Idealny dodatek do ziemniaków, kasz, ryżu ale również do pieczywa. Polecam.
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https://gotowaniepatki.blogspot.com/ będzie mi bardzo miło
❤
❤



SKŁADNIKI:
- 500 g filecików z kurczaka lub polędwiczek
- 1 łyżka papryki czerwonej ostrej
- 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej
- 1 łyżeczka czosnku
- 1 łyżeczka Bazyli
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka przyprawy gyros
- 10 śliwek suszonych lub wędzonych bez pestki
PRZYGOTOWANIE:
Fileciki lub polędwiczki z kurczaka dokładnie myję. Mięso doprawiam.
Przekładam do worka do pieczenia lub naczynia do zapiekania w
piekarniku. Następnie dodaję śliwki suszone lub wędzone. Zamykam worek
(jeśli używam naczynia do zapiekania to przykrywam folią aluminiową). Piekę ok 50 min w 200 stopniach bez termoobiegu.
Podaję z ulubionymi dodatkami. Ja użyłam ziemniaków i surówki.
Podaję z ulubionymi dodatkami. Ja użyłam ziemniaków i surówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz