Brownie to jedno z moich ulubionych ciast. Nie przygotowuje się jego długo i pieczenie trwa wyjątkowo krótko. Puszyste białe brownie to tak naprawdę to moja wariacja na temat tego słynnego wypieku. W białym brownie naturalnie pierwsze skrzypce gra biała czekolada, która doskonale łączy się z masłem nadając ciastu niesamowitą wilgotność. Puszyste białe brownie to również doskonały sposób na przemycenie dzieciom migdałów, które znajdują się w cieście, a są praktycznie nie wyczuwalne. Polecam!
Składniki:
200 g czekolady białej
200 g margaryny Palma firmy Bielmar
180 g mąki pszennej
50 g mielonych migdałów
30 g cukru
30 ml wody
6 g proszku do pieczenia(1.5 łyżeczki)
cukier puder do dekoracji
4 jajka
Margarynę , cukier i wodę razem rozpuszczamy. Dodajemy połamaną białą czekoladę. Wszystko razem rozpuszczamy. Studzimy. Do ciepłej masy dodajemy pojedynczo po jednym jajku. Mieszamy delikatnie rózgą. Dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i zmielone migdały. Całość mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto przelewamy do prostokątnej formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy 30 -40 minut w 170 stopniach. Studzimy. Możemy posypać cukrem pudrem.
Składniki:
200 g czekolady białej
200 g margaryny Palma firmy Bielmar
180 g mąki pszennej
50 g mielonych migdałów
30 g cukru
30 ml wody
6 g proszku do pieczenia(1.5 łyżeczki)
cukier puder do dekoracji
4 jajka
Margarynę , cukier i wodę razem rozpuszczamy. Dodajemy połamaną białą czekoladę. Wszystko razem rozpuszczamy. Studzimy. Do ciepłej masy dodajemy pojedynczo po jednym jajku. Mieszamy delikatnie rózgą. Dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i zmielone migdały. Całość mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto przelewamy do prostokątnej formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy 30 -40 minut w 170 stopniach. Studzimy. Możemy posypać cukrem pudrem.
Komentarze
Prześlij komentarz