Obiad trochę w stylu „czyszczenie lodówki” ;) Ale za to niesamowicie udany! Kaszę bulgur, którą wszyscy w domu, uwielbiamy, wymieszałam z oliwą i aromatycznymi ziołami. W towarzystwie grillowanego sera oraz soczystego mango, słodkich malin i chrupiących ogórków smakowała wybornie. Danie do powtórzenia jeszcze nie raz, więc polecam :)
3 porcje:
- 200 g kaszy bulgur
- 2 lyżki oliwy
- łyżka posiekanej mięty
- łyżka posiekanej bazylii
- 2 łyżki posiekanej pietruszki
- ser halloumi (220g)
- łyżka oliwy do natłuszczenia grillowej patelni
- 2 niewielkie zielone ogórki
- szklanka malin
- dojrzałe mango
- sól i pieprz do smaku
Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ser kroimy na cieńsze kawałki i grillujemy z obu stron na rumiany kolor.
Ugotowaną kaszę mieszamy z posiekanymi ziołami.
Przekładamy na talerze.
Na wierzchu układamy pokrojony w paski ser, oraz pokrojonego ogórka i owoce.
Posypujemy pieprzem.
Smacznego :)
Brak komentarzy