
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
- 1 torebka (100 g) kaszy jaglanej
- 1/3 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
- 1/2 cebuli
- 4 duże pieczarki
- pieprz ziołowy
- sól
Sposób przygotowania:
- Ciecierzycę przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Po ugotowaniu ciecierzycę rozgnieść za pomocą widelca.
- Kaszę jaglaną ugotować.
- Cebulkę zeszklić na oleju.
- Obrać pieczarki i podsważyć.
- Pieczarki, cebulkę i płatki owsiane zmiksować w blenderze.
- Wszystkie składniki wymieszać w misce. Dodać soli i pieprzu ziołowego.
- Uformować kotleciki, które następnie należy podsmażyć z dwóch stron na małej ilości oleju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz