SKŁADNIKI:
- 10 jajek
- 2 ogórki konserwowe
- 6 pieczarek
- 1 szalotka
- Suszony koper do posypania
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka masła
- 2 łyżki majonezu
Jajka gotuję na twardo. Między czasie pieczarki myję i kroję w kostkę. Szalotkę obieram i kroję w kostkę kostkę.
Na patelni rozgrzewam łyżkę masła a nastepnie smażę pieczarki i szalotke na rumiano. Dodaję sól i pieprz. Studzę.
Ogórka kiszonego kroję w drobną kostkę. Pieczarki, szalotkę i ogórki łącze ze sobą dodaję majonez i przyprawy. Mieszam.
Jajka obieram kroję na połówki na górę za pomocą łyżeczki kładę farsz.Posypuję suszonym koprem.
2 komentarze:
Taka przekąska musi być pyszna! Przepis przyda się na imprezę! :)
ZDECYDOWANIE :)
Prześlij komentarz