No cóż nie mogę się pochwalić, że sama zrobiłam tę roladę, ale na pewno powinnam zaprezentować kulinarne dzieło mojego męża. Ta pyszna rolada powstała dziś. Wygląda wyśmienicie i tak też smakuje. Polecam!!!
.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUkegVFaoSNh_4jpEOJ49lAJO36Cmg_z-i1fQihyphenhyphenUUQwVVP-A5obv0tznH9XagJrnQz6XLKhYaPCC8frqJpkFPx4OXgsgb9ohttfPrbgfU68ERDjhkhFCNPZuIIYg8Sl1pzooN-47IKT0D/s1600/IMG_20140827_191240.jpg)
Składniki:
- ok 2 kg. schabu
- 1 kg. mięsa mielonego ( można różne np. drobiowo- wieprzowe)
- przyprawa do mięsa mielonego
- 2 bułki suche
- 2 jajka
- sól , pieprz
- 2 ząbki czosnku
- czerwony Delikat
- tymianek
Wykonanie:
Schab przekroić tak, by powstał płat. Najlepiej odkroić z góry jeden, potem ze środka drugi i na koniec trzeci. Rozłożyć i rozbić całość. Powstanie duży płat schabu. Przyprawić Delikatem, tymiankiem. Pozostawić na około godzinę.
Mięso mielone połączyć z namoczoną bułką, jajkiem, dodać sól , pieprz, tymianek, przeciśnięty przez praskę czosnek. Rozsmarować na schabie, zwinąć tak , jak roladę. Można wzmocnić sznurkiem do wędlin. Włożyć do worka na mięso. Piec ok 1, 5 godz. w temperaturze ok 200 st. C.
SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz