Już od jakiegoś czasu chodził mi po głowie pomysł na tartę z kurczakiem, gruszką, lazurem i orzechami włoskimi. W końcu wczoraj udało mi się zrealizować ten koncept. Wyszło genialnie. Takie proste połączenie, a tak wiele doznań smakowych.
1 arkusz ciasta francuskiego
1 filet z kurczaka
2 gruszki
100 g sera lazur blue
garść orzechów
1 jajko
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka oleju kokosowego
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka kurkumy
0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego
1 łyżeczka tymianku
0,5 łyżeczki soli
1/3 łyżeczki pieprzu

Moim zdaniem to jest świetne rozwiązanie na wieczór z przyjaciółmi lub jako przekąska do pracy. Myślę, że idealnym dopełnieniem tego dania byłaby lampka dobrego, białego wina.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz