piątek, 3 czerwca 2016

Tuńczyk w zielonym sosie




Składniki:
Filety z tuńczyka około 2 centymetrów grubości
2 łyżki octu winnego
1 ząbek czosnku
2 garści świeżej kolendry
2 garści świeżej natki pietruszki
1 łyżka świeżego koperku
10 łyżek oliwy z oliwek
sól,pieprz do smaku.
1 łyżka soku z limonki


Sposób:
Oczyszczamy tuńczyka by nie było skóry i kości osuszamy, nakrapiamy sokiem z limonki,prószymy pieprzem i solą
Myjemy zioła i osuszamy,obieramy czosnek i włożyć  musimy wszytko do miski miksera,szejkera ....
dodać oliwę ocet winny miksujemy do uzyskania pożądanej masy.
Tuńczyk smażymy po 2-3 minuty na każdej stronie na rozgrzanej oliwie,w zależności czy lubimy tuńczyka wysmażonego czy nie.
Smacznego




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania