Prosty obiad w kilka chwil .
Naprawdę nie potrzeba dużo czasu by przygotować tak pyszną karkówkę.
Wystarczy tylko chcieć
2-3 plastry karkówki
hyzop
bazylia
sól
pieprz ziołowy staropolski
oliwa
sos sojowy
tłuszcz do smażenia (smalec)
Karkówkę obsypać ziołami, mogą to być ziółka z ogródka, ja użyłam hyzop i bazylię.
Następnie posypać solą i pieprzem ziołowym staropolskim, skropić oliwą i sosem sojowym. Odstawić na pół godziny. Na patelni najlepiej żeliwnej rozgrzać tłuszcz i usmażyć mięso z obu stron po ok 3 min.
Podać z ziemniaczkami z wody , polać tłuszczem ze smażenia mięsa i sałatką.
Opublikowany w

Naprawdę nie potrzeba dużo czasu by przygotować tak pyszną karkówkę.
Wystarczy tylko chcieć
2-3 plastry karkówki
hyzop
bazylia
sól
pieprz ziołowy staropolski
oliwa
sos sojowy
tłuszcz do smażenia (smalec)
Karkówkę obsypać ziołami, mogą to być ziółka z ogródka, ja użyłam hyzop i bazylię.
Następnie posypać solą i pieprzem ziołowym staropolskim, skropić oliwą i sosem sojowym. Odstawić na pół godziny. Na patelni najlepiej żeliwnej rozgrzać tłuszcz i usmażyć mięso z obu stron po ok 3 min.
Podać z ziemniaczkami z wody , polać tłuszczem ze smażenia mięsa i sałatką.
Opublikowany w

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.