Przepis na : obiad
1 litr wywaru z mięsa 2 cebule 2 szalotki 2 marchewki 3 pietruszki 1 por 3 rzepy 1 seler pieprz i sól do smaku Zagotowujemy wywar z mięsa Cebulę i szalotkę oraz pora obieramy, myjemy, kroimy w piórka i dodajemy do wywaru Marchew, pietruszkę, rzepę i selera obieramy, myjemy, dzielimy na kawałki i dodajemy do wywaru Zagotowujemy Zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 20 minut, w między czasie dodając przyprawy czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.